TEARDROP CITY – IT’S LATER THAN YOU THINK

De vier bandleden van de Amerikaanse formatie ‘Teardrop City’ uit Oxford, Mississippi hebben samen meerdere decennia in de muziekwereld op hun tellers staan en ze werkten daarbij in uiteenlopende genres als rock’n’roll, blues, Americana en country, maar samen hebben ze deze groep pas gevormd in 2014.

Tyler Keith, George Sheldon, Laurie Stirratt en Wallace Lester hebben hun gezamenlijke schouders onder dit nieuwe project geplaatst en ze brengen hun officiële debuutalbum “It’s Later Than You Think” dezer dagen op de markt. Volgens het hoesje stamt deze plaat al uit 2018, maar wij kregen ze nu pas toegestuurd als een splinternieuwe release.

De twaalf tracks die op deze plaat werden samengebracht refereren naar gevestigde muziekgenres als garage rock, punk, rock’n’roll, pop en blues en ze hebben er een frequent naar de sound van de sixties en seventies refererend album van gemaakt. Het blijft heerlijk om naar deze rauwe ongepolijste muziek te luisteren zoals in de twee op de video’s meegegeven tracks “Closing Time” en “This Moment With You”, een coverversie van een originele song van Jim Mize uit 2014.

Voor het leadzangwerk bij “Teardrop City’ wordt afgewisseld tussen Tyler Keith, George Sheldon en Laurie Stirratt, afhankelijk van wie van de drie het gebrachte nummer heeft geschreven, een gegeven dat deze plaat nog interessanter heeft gemaakt. De punkerige gitaarrock in de songs “I’m Leaving Town”, albumtiteltrack “It’s Later Than You Think”, “I Felt It, Too” en “Wish I’d Never Fallen In Love” is prachtig. Daarnaast zorgt de swingende rock’n’roll bij de songs “Little Bill” en “Sisyphus Blues” voor nostalgische gevoelens bij de luisteraars.

De opvallende openingstrack “Running Wild” wordt hier in een verder op het album niet meer voorkomende pure countrystijl gepresenteerd, tenzij u het nummer “Worried Feeling” onder die noemer zou willen catalogeren. Laurie Stirratt zingt “You Don’t Know Him” alsof Phil Spector hiervoor de rol van producer heeft waargenomen. U zult het al wel begrepen hebben: dit album is uniek in zijn aard en mikt vooral op de muziekliefhebbers die nostalgisch blijven verlangen naar de ‘good old times’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dial Back Sound

Distr.: Sonic RendezVous

video